Jeleu de prune

de papabundetot in Dulceata / Gem, 14 Iul 2013 | 6508 vizualizari

 

Initial am cumparat aceste prune pentru a face Galuste cu prune si am gustat una sa vad cat sunt de dulci si am constatat ca sunt si acrisoare dar si amare.Pentru a nu le risipi totusi si pentru a nu strica reteta de Galuste cu prune,m-am gandit sa fac un jeleu.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 500 gr prune
  • 200-250 gr de zahar ( nu am cantarit,am pus asa la ochi)
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 50-60 ml apa.
  • 4 foi gelatina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jeleu de prune:

Intr-o craticioara am pus zaharul si apa si le-am pus la foc pana cand zaharul s-a topit si s-a format sirop. Prunele le-am spalat si le-am taiat jumatati si le-am adaugat apoi peste siropul de zahar.Am lasat la foc cam 15 min pana cand prunele s-au inmuiat apoi am luat o strecuratoare fina si am trecut totul prin ea.Siropul rezultat avea sa devina un delicios jeleu  . Am adaugat peste acest sirop 4 foi de gelatina inmuiate in prealabil in apa (conform instructiunilor de pe ambalaj),am amestecat bine si am turnat apoi jeleul in 4 pahare.Le-am lasat sa se raceasca bine si apoi le-am bagat la frigider.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

14.07.2013, 19:09

Ce bun o fi..

gaby_gabytza 1

14.07.2013, 19:32

bun

alilianaa 1

14.07.2013, 20:23

bun, bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de pepene galben